Hvordan bli optiker

For å bli optiker studerer du optometri. Etter 3 års utdanning får du en bachelor i optometri og tittelen optiker. Optikere er autorisert helsepersonell som samhandler og samarbeider med andre helsepersonellgrupper som leger, øyeleger og helsesykepleiere. Du kan henvise pasient til øyelege. Studiet befinner seg midt i det teknologiske smørøyet i Kongsberg, Campus Krona. Det er et aktivt studiemiljø som her med mange sosiale og faglige aktiviteter man kan delta på. Om du ønsker å dra på utveksling er det også mulig med et semester eller et praksisopphold i utlandet. Universitetet i Sørøst Norge har samarbeidsavtaler i blant annet Australia og Madagaskar.

Videre- og etterutdanning

Som nyutdannet optiker har man tilgang til et bredt spekter av etter- og videreutdanninger. Du kan fortsette videre med masterutdannelse, helt opp til Phd nivå. Du kan ta master på deltid og kombinere det med jobb. Selv om optikerutdanningen er liten, er nivået i Norge høyt og vi har hele fem professorer i optometri.

Mer om USN mastertilbud

Fordypning i Ortoptikk og pediatrisk optometri eller allmennoptometri gir deg økt kompetanse som optiker. Du vil være enda bedre egnet til å møte den enkeltes pasients behov. Les mer ved å trykke på knappen.

Hvorfor optometri? – med Sarkis (25)

I dette intervjuet kan du lese mer om hvordan det er å studere optometri ved USN. Sarkis (25) er student på studiet og forteller hvordan studiehverdagen er. Han forteller også hvorfor flere bør bli optiker.