Hvorfor bli optiker?

Er du interessert i teknologi og helse? Ønsker du å hjelpe andre mennesker til å se best mulig? Da kan optikeryrket være midt i blinken! Du får muligheten til å arbeide i en bransje i utvikling. Jobben er veldig meningsfull!

Behovet for optikere er økende. Både barn, voksne og eldre kan ha behov for synshjelp. Befolkningen blir stadig eldre og optikere bidrar også med grundige undersøkelser av øyehelsen.

Utdanningen er lokalisert på Kongsberg, ved Universitetet i Sørøst-Norge. Etter den treårige bachelorutdanningen er du optiker og autorisert helsepersonell. På Kongsberg er det et godt studentmiljø og etter endt utdanning har du varierte jobbmuligheter over hele landet.

Som student blir du tett fulgt opp av arbeidslivet. Du kommer raskt i kontakt med potensielle arbeidsgivere. De fleste har jobb å gå til før de er ferdig utdannet. De aller fleste optikere jobber i optikerforretning. Det er også gode muligheter til å starte for seg selv, enten alene eller sammen med andre. På denne måten kan du være din egen sjef og drive en bedrift.

Optikeryrket er i utvikling. De neste årene vil det komme nye måter å jobbe på med ulike digitale og tekniske verktøy.

Optikere skal hjelpe til med at flest mulig, ser best mulig, lengst mulig. Det bidrar til at folk kan fungere mer optimalt i sin hverdag. I jobben møter du hele tiden nye mennesker som trenger dine råd og veiledning. Selv om de fleste optikere jobber i butikk, er det flere muligheter. Noen arbeider på klinikker, sykehus, hos NAV, med undervisning eller hos leverandører.

Høres dette interessant ut bør du søke optometri i dag!